המחול הוא אמנות המבטאת יופי, מוזיקה ויצירתיות – ובו בזמן הוא מסוגל להיות גם אמצעי ביטוי אישי וחברתי: להביע כאב, לבטא מחאה או לתבוע צדק. הסרטים בפרויקט מציגים באמצעות היבטים שונים של המחול את מירקם התרבות העשיר והמורכב של החיים בישראל. כל סרט מביא את נקודת המבט של יוצרו על מארג החיים הישראלי, ויחדיו הם נרקמים לפסיפס שמשקף חברה רבת-רבדים החולקת אמצעי ביטוי משותף: המחול. בחרתי בנושא בגלל הדמיון והקשר האמיץ בין שתי האמנויות – המחול והקולנוע – שהן כשתי שפות הנובעות הן מהנפש של היוצרים והן מתוך החברה שבה הן מתקיימות.
יעל פרלוב,
מנהלת אמנותית ומפיקה ראשית.
מפיקה ראשית: יעל פרלוב
מפיקה בפועל: הדר חסינה מססה
מפיקת פוסט פרודקשן: נעמה יחזקאלי
חונך בימוי: ראובן הקר
לפני שש שנים יצאו מירי שלם ונשות בית שמש לריקוד פלאשמוב במרכז העיר, כמחאה על סיפורה של נעמה מרגוליס בת השמונה, שחרדים קיצונים ירקו עליה בדרכה לבית הספר. מאז, מירי ממשיכה לפעול נגד הדרת הנשים בעיר המתחרדת. היום, היא יוצאת למסע ליצירת ריקוד פלאשמוב חדש, כשמטרת המאבק רלוונטית מתמיד: הנכחת הנשים במרחב הציבורי.
נור מורסי הוא נער ערבי בן שמונה-עשרה מכפר מכר שבגליל. מגיל צעיר רקד דבקה ובגיל ארבע-עשרה ראה לראשונה הופעת בלט אשר פתחה את עיניו ומשכה אותו אל עולם זה. כיום נור מבקש לעשות שינוי מטלטל בחייו ולהגשים את חלומו להיות רקדן, אך בדרך עליו להתמודד עם משפחתו, עם עולם המחול הקשה, ומעל הכל, עם השדים של עצמו.
כשהוא מניף את ידיו, קהל של אלפים נע לקצב צעדיו. ריקודי העם שחיבר הפכו לקאנון בפולקלור הישראלי.
גדי ביטון, המנהיג הבלתי מעורער של תרבות המחול הישראלית הגדולה ביותר, שכוללת מאות אלפי רוקדים, אינו זוכה להכרה אומנותית. דיוקן של מלך, בנו של רב, שסוחף אחריו את המון הרוקדים.